Waarom sterven veel aangekochte vogels? Waarom vaak tijdens de belangrijkste periodes (rui periode of naar de kweek toe)?

Het is altijd hetzelfde vaak net voor de kweek vallen er paar poppen om of tijdens de rui periode gaat de 1 na de andere dood. Dit heeft natuurlijk een oorzaak en het is eigenlijk heel simpel. De vogel heeft in onze voeding (zaad of eivoer )niet alle voedingstoffen wie hij/zij in de natuur vindt. Ze krijgen een tekort in een vitamine of mineraal etc.... hun immuunsysteem wordt hierdoor zwakker. En dus vatbaarder voor ziektes, bacteriën, schimmels.

We grijpen hierdoor vaak naar middelen als baycox omdat de vogel bijvoorbeeld coccidiose problemen heeft. Baycox dood zeker de coccidiose maar zorgt er tegelijk voor dat het immuunsysteem van de vogel zwak blijft. Je blijft de vogel elke keer weer medicatie moeten geven bij minste of geringste probleem. De vogel is niet meer zelf in staat hier tegen te vechten. Meesten kuren hierdoor elke maand 2x tegen bijvoorbeeld coccidiose. De vogel zal hierdoor geen coccidiose hebben maar worden zwakker en zwakker.  Als bijvoorbeeld tijdens voorbereiding van de kweek de lichturen boven de 12 uur komen verandert er veel in de vogel. Een zwakke vogel is hierdoor weer gevoelig als het immuunsysteem niet 100% is. Vaak komt daardoor weer sterfte, of slechte kweek en slechte bevruchte eieren of helemaal geen bevruchte eieren. Zwarte stip bij de jongen en ga zo maar door.

Gezonde vogels met een goed immuunsysteem zullen geen problemen hebben. En daarom is het zo belangrijk om kruiden aan onze vogels te geven om ze alle tekorten aan te vullen op natuurlijke basis en ze zo een sterk immuunsysteem geven zodat onze vogels zich zelf kunnen wapenen tegen de ziektes en bacteriën en schimmels.