Rui mix waarom? 

Darmstoornis is de grootste reden van sterfte van jonge vogels!!! 

Vaak hoor of lees je over producten toedienen zoals probiotica, met name uit de duivensport. We moeten echter goed onthouden dat duiven,kippen of parkieten een darmflora (goede darmbacteriën) hebben, maar kanaries of onze putters hebben een darm wie geen bacterien bevatten dus ook geen goede darmbacteriën. Is het dan wel nuttig dus om zulke producten te geven?

Bij Putters gaat het voedsel onverwerkt naar de jongen of hun eigen spiermaag en daarna naar de kliermaag. We geven daarom al eivoer (zacht voedsel) voor opvoeding van onze jongen.  

Je hebt oplosbare en onoplosbare vezels wie via de kruidenmix aan de vogels worden gegeven. Door het gebruik van voedingsvezels zal de spijsvertering meer inspanning vergen. Het stimuleert de klier en spiermaag van de putter zodat deze zich optimaal ontwikkelt.

voedingsvezels zorgen voor goede ontlasting, dus geen verstopping of diaree.

Door alleen eivoer te geven van jong tot zelfstandig zijn, zal de spiermaag geen goed doen! Daarom ook toevoeging van kruiden en bijv kiemzaden. Hoe beter de spijsvertering, hoe sterker en gezonder de vogel. 

De ruimix is samengesteld met 37 soorten kruiden voor extra voedingsvezels voor perfecte ontwikkeling, en enzymen wie zorgt voor de vertering van harde zaden welke onze zelfstandige vogels nu ook gaan eten. En daar gaat het vaak mis met overgang van eivoer naar harde zaden. De rui kruidenmix is dus enorm belangrijk in een perfecte ontwikkeling en gezond spijsverteringsysteem. Deze mix is speciaal samengesteld naar wat de putter ook tijdens deze periode in de natuur eet. Dit geld voor al mijn mixen. 

Ps: Let dus ook goed op je zaadmengeling in de kweek en rui periode.